Suositun Lehmähavaintoja -oppaan 3. painos ilmestyy 6.6.2014

06.06.2014

Mediatiedote 6.6.2014
ProAgria Keskusten Liitto

Kannattavuus paremmaksi lehmiä havainnoimalla

Lehmät antavat jatkuvasti merkkejä terveydestä, hyvinvoinnista, ravitsemustilasta ja tuotoksesta. Opettelemalla tulkitsemaan ja hyödyntämään näitä merkkejä voimme ehkäistä tauteja, parantaa hyvinvointia ja optimoida tuotantoa, jolloin kannattavuus paranee.

Lehmähavaintoja  – Lehmälähtöisen karjanhoidon opas antaa käytännönläheisiä välineitä lehmän antamien merkkien näkemiseen ja hyödyntämiseen. Hollantilaisen eläinlääkärin Jan Hulsenin kirjoittama teos on käännetty 28 kielelle ja se on käytössä jo tuhansilla maitotiloilla Suomessa. 3. painos ilmestyy 6.6.2014 ProAgria Keskusten Liiton julkaisuja -sarjassa.

Tarkkaile, tulkitse ja toimi

Käytännönläheiseen Lehmähavaintoja-julkaisuun on koottu runsaasti esimerkkejä lehmien ja lehmäryhmien käyttäytymisen ja fyysisten ominaisuuksien tulkitsemiseksi, jossa auttavat lähes 300 havainnollista valo- ja piirroskuvaa. Merkkejä luettaessa tulee lehmiä tarkkailla tietoisesti, etsiä syitä ja lopulta ryhtyä käytännön toimenpiteisiin ongelmien korjaamiseksi. Kirja on tarkoitettu maitotilayrittäjille, eläinlääkäreille ja muille lehmien parissa työskenteleville.

– Lehmähavaintoja-julkaisun sisältöä voi syventää osallistumalla Lehmähavaintoja-koulutuksiin, kertoo palveluryhmäpäällikkö Sanna Nokka ProAgria Keskusten Liitosta ja jatkaa, – Harjoituksissa opetellaan lukemaan lehmän antamia merkkejä käytännössä ja osallistujat saavat toisiltaan vinkkejä, joilla parantaa toimintaa ja tuotosta.

Julkaisun ulkoasu, hinta ja saatavuus

Nelivärikuvitetun julkaisun koko on B5 ja laajuus 104 sivua. 3. painos. ISBN 978-951-808-251-7. Kirjan hinta on kustantajalta tilattaessa 32 €, sis. alv 10 %. Hintaan lisätään lähetys- ja postimaksu. Julkaisuja voi ostaa kirjakaupoista ja ProAgria Keskuksista sekä tilata kustantajalta ProAgria Keskusten Liitosta, puh. 020 747 2485 tai myynti@proagria.fi. Lisätietoja ja tilaukset myös verkkokaupasta: www.proagria.fi/julkaisut.

Julkaisu on saatavana myös sähkökirjana, jolloin myyntihinta on 34 €, sis. alv 24 %. ISBN 978-951-808-252-4. Lisätietoja ja tilaukset: www.ellibs.fi -> E-kirjakauppa.

Lisätiedot

Lisätietoja oppaasta antavat ProAgria Keskusten Liitosta palveluryhmäpäällikkö Sanna Nokka, sanna.nokka@proagria.fi, puh. 020 747 2456 tai kustannuspäällikkö Hanne Teräväinen, hanne.teravainen@proagria.fi, puh. 020 747 2406.

Arvostelukappale- ja kansikuvapyynnöt: Heidi Aarnio, heidi.aarnio@proagria.fi, puh. 020 747 2442.

 

Jaa

Artikkelit

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.