Äärevät sääolosuhteeet haastavat kasvinsuojelussa

15.02.2016

Mediatiedote 15.2.2016
ProAgria Keskusten Liitto

Peltokasvien kasvinsuojelu 2016 -julkaisu auttaa arvioimaan eri kasvinsuojeluaineiden ominaisuuksia, tehoja ja kustannuksia, mikä helpottaa oikean kasvinsuojelumenetelmän valinnassa. Kirjasta löytyvät eri valmistajien mark­kinoilla olevat kasvinsuojeluaineet, niiden käyttösuositukset ja keskimääräiset ainekustannukset sekä ympäristöriskejä koskevat huomautukset. Julkaisu ilmestyy 15.2.2016 ProAgria Keskusten Liiton julkaisuja -sarjassa.

Kasvinsuojeluaineista irti paras teho

– Kasvinsuojeluaineiden käyttö vaatii ominaisuuksien ja vaikutustapojen tuntemista, kertoo kirjan toimittaja, palveluryhmäpäällikkö Sari Peltonen ProAgria Keskusten Liitosta ja jatkaa: – Paras teho aineista saadaan, kun tunnetaan eri sääolosuhteiden vaikutukset kasvinsuojeluaineisiin ja olosuhteet, joissa kasvinsuojeluaineet tehoavat parhaiten. Lisäksi oikea ajoitus on tärkeää. Peltokasvien kasvinsuojelu 2016 -kirjaan on kuvattu nämä asiat, ja tietoja voi tarkentaa myös valmisteiden myyntipäällysteksteistä Tukesin kasvinsuojeluainerekisteristä. Kasvinsuojeluaineiden käytön lähtökohta on kuitenkin aina tarpeen arviointi ja eri menetelmien käyttö monipuolisesti kasvinsuojeluongelmien vähentämiseksi eli integroidun kasvinsuojelun (IPM) periaatteiden noudattaminen, muistuttaa Peltonen. – Kasvukauden vaihtelevat ja äärevät sääolosuhteet aiheuttavat haasteita kasvinsuojelun optimaaliselle toteuttamiselle, jolloin on tehtävä kompromisseja ja valittava pienimmän riskin tie. Tällöin kannattaa hyödyntää myös asiantuntijoiden näkemystä olosuhteisiin nähden parhaan mahdollisen tuloksen varmistamiseksi, jatkaa Peltonen.

Peltokasvien kasvinsuojelu 2016 -kirjaan on koottu viljelykasveittain eri valmistajien peltokasvien, avomaan vihannesten ja mansikan rikkakasvien, kasvitautien ja tuholaisten torjuntaan vuonna 2016 markkinoilla olevat kasvinsuojeluaineet, niiden käyttösuositukset ja keskimääräiset ainekustannukset hehtaaria kohti. Lisäksi julkaisusta saa ohjeita mm. rikkakasvien, kasvitautien ja tuholaisten oikeista torjunta-ajoista viljelykasvin kehi­tysvaiheen mukaan sekä tautien ja tuholaisten torjunnan kynnysarvoista ja lajikkeiden taudinkestävyyksistä.

Kirjassa kerrotaan myös kasvinsuojeluaineiden tehoista, resistenssiryhmistä, viljalajikkeiden taudinkestävyyseroista, valmisteiden vaikutustavoista ja suojautumisesta kasvinsuojeluaineita käytettäessä. Mukana ovat koosteet valmisteiden ympäristörajoituksista, viljan ja perunan tankkiseoksista, ruiskutustekniikasta ja ruiskun kunnossapidosta sekä irrotettava taulukko viljan ruiskutusten tankki­seoksista.

Julkaisun ulkoasu, hinta ja saatavuus

Julkaisun koko on 17 x 24,5 cm ja laajuus 64 sivua, nelivärikuvitettu. ISBN 978-951-808-259-3. Kirjastoluokka 67.39. Käytännön Maamies -lehden kestotilaajat saavat kirjan tilaajaetuna lehden nro 2 liitteenä. Julkaisuja voi ostaa jälleenmyyjiltä ja kustantajalta ProAgria Keskusten Liitosta: www.proagriaverkkokauppa.fi,
myynti@proagria.fi tai puh. 020 747 2485. Kirjan hinta kustantajalta tilattaessa on 31,90 €. Kotimaan lähetykset toimitetaan ilman toimitus- ja postimaksua kirjeenä tai pakettina.

Julkaisu on saatavana myös sähkökirjana, ISBN 978-951-808-260-9. Lisätietoja: www.ellibs.fi -> E-kirjakauppa.

Lisätiedot

Lisätietoja julkaisusta antavat

ProAgria Keskusten Liitosta palveluryhmäpäällikkö Sari Peltonen, sari.peltonen@proagria.fi, puh. 050 341 4406 
kustantaja Hanne Teräväinen, hanne.teravainen@proagria.fi, puh. 040 356 2491.
Arvostelukappale- ja kansikuvapyynnöt: toimistosihteeri Heidi Aarnio, heidi.aarnio@proagria.fi, puh. 040 356 1693. 

Jaa

Artikkelit

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.