Farmari seuraavaksi Seinäjoella

04.07.2015

Seuraava Farmari-maatalousnäyttely on Seinäjoella 14.–17.6.2017. Tapahtuman järjestämisestä vastaa ProAgria Etelä-Pohjanmaa. ”Vuonna 2017 on Seinäjoella todellinen tapahtumien suurkesä, jonka Farmari-maatalousnäyttely aloittaa” – kertoo näyttelyn johtaja Hannu Haapala.

Etelä-Pohjanmaa on suomalaisen ruoantuotannon ydinaluetta ja agrobiotalouden kasvava keskittymä. Alueella on monipuolinen alkutuotanto ja siihen liittyvä rehu-, kone- ja elintarviketeollisuuden sekä kaupan keskittymä. Alan neuvonta, koulutus ja tutkimus ovat vahvoja. Näiden ansiosta Farmarin sisältö tulee olemaan monipuolinen. Seinäjoki Areena ja Seinäjoen rantamaisemat tarjoavat näyttelylle loistavat puitteet. Vehreä ja tilava näyttelyalue kaupungin keskustan kupeessa houkuttaa väkeä Farmariin. Seinäjoen näyttelyyn ovatkin jo vuosien ajan olleet ihastuneita sekä alan ammattilaiset että kuluttajat. Tapahtumaan tullaan hakemaan asiaa, mutta myös kokemaan elämyksiä sekä tekemään monipuolisesti ostoksia.

Farmari pidetään pari viikkoa aikaisemmin kuin tavallista. Aikaisempi ajankohta lisää Farmarin kaupallisuutta, sillä näin kauppaa ehditään tehdä vielä kuluvallekin sesongille. Maatalousnäyttelyn ohessa pystytään myös aikaisempaa paremmin järjestämään erilaisia työnäytöksiä. ”Se avaa esimerkiksi vierailukohteiden tarjontaan aivan uusia mahdollisuuksia” – toteaa näyttelypäällikkö Henri Honkala.

Vuosi 2017 on sekä Suomelle että suomalaiselle maatalousneuvonnalle juhlavuosi. Suomi täyttää 100 vuotta ja suomalainen maatalousneuvonta 220 vuotta. ”Nämä asiat tulevat näkymään näyttelyssä” – Honkala jatkaa.

Farmari on ProAgria Keskusten tapahtuma. Farmari-nimellä maatalous­näyttely on nyt neljättä kertaa Seinäjoella. Aikaisemmat Farmarit ovat olleet vuosina 2000, 2006 ja 2013. Vuoden 2013 Farmarissa Seinäjoella oli peräti 101.000 kävijää. Ensimmäinen Farmari-niminen maatalousnäyttely järjestettiin vuonna 1999 Kouvolassa. 

Lisätietoa

Hannu Haapala, näyttelyn johtaja, puh. 043 825 2805

Henri Honkala, näyttelypäällikkö, puh. 040 827 7100.

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.