Huippuosaaja Kirsi Leppikorpi ICAR:in Tuotosseurantalaitteet-alakomiteaan

02.04.2019

ProAgria Keskusten Liitto
Mediatiedote 2.4.2019

Kansainvälistä huippuosaamista Tuotosseurannassa

Valtakunnallinen huippuosaaja, tuotosseurannan tekniikan asiantuntija, Kirsi Leppikorpi on valittu ensimmäisenä suomalaisena jäseneksi ICAR:in (The International Committee for Animal Recording) Tuotosseurantalaitteet-alakomiteaan. 

Alakomitean tavoitteena on kehittää kansainvälisesti tuotosseurantatiedon laatua vastaamalla näytteenotto- ja tallennuslaitteiden yhdenmukaisuudesta sekä standardeista. − Olemalla mukana alakomiteassa, pääsemme seuraamaan alan kansainvälistä kehitystä ensimmäisten joukossa. Pääsemme myös vaikuttamaan, millaisilla laitteilla tuotosseurantaa tehdään kansainvälisesti, kertoo Leppikorpi alakomitean toiminnasta. 

Yhdenmukaiset toimintatavat maailmanlaajuisesti mahdollistavat yhteiskehittämisen tulevaisuudessa. 

− Kansainvälisistä verkostoista on hyötyä monesta näkökulmasta: voimme peilata kansallista kehittämistä muiden maiden tekemiseen ja näin varmistaa, että olemme kehittämisessä kärkijoukoissa, toisaalta aina oppii uutta, jota voi tuoda hyödyttämään suomalaista maidontuottajaa ja toisaalta viemme myös meidän huippuosaamistamme muiden käyttöön, toteaa johtava asiantuntija Sanna Nokka.  

Arvokasta tietoa maitotilan johtamiseen

Lypsykarjan Tuotosseuranta tuottaa maitotilalle tietoa oman tilan tuloksista sekä tarjoaa mahdollisuuden vertailla tuloksia oman alueen, koko maan tai kansainvälisiin tuloksiin. Säännöllisillä tuotosseurantanäytteillä parannetaan myös lehmien terveyden hallintaa sekä jalostusta. − Uusimpana tietona olemme tuoneet Tuotosseurannan Koelypsyraportille tiedon lehmäkohtaisesti, kuinka monta euroa päivässä on kunkin lehmän tuottaman maidon arvo, kertoo Nokka. Laskenta huomioi maidon määrän sekä pitoisuudet. Eurolukuja on tulossa raporteille myös lisää tänä vuonna. 

Jaa

Artikkelit

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.