Maitotilojen johtamiseen uusi KPI-Avain mobiilipalvelu

08.06.2017

Huippu-uutuus tulossa syyskuussa: KPI-Avain valiolaisille maitotilayrittäjille

Maitotilan tavoitteelliseen johtamiseen ajantasaista tietoa sisältävä helppokäyttöinen mobiilityöväline

 

Valio Oy, ProAgria, Faba ja Mtech Oy ovat kehittäneet maitotiloille ainutkertaisen menestymisen konseptin, jonka kiteytymä on KPI-Avain. Se on havainnollinen mittaristo ja ohjausnäkymä, jonka avulla valiolainen maitotila voi kiriä itsensä parempiin tuloksiin ja johtaa kokonaisuutta.

Mittaristo näyttää ajantasaisesti, miten tulokset kehittyvät ja saavutetaanko niitä. Ohjausnäkymään voi valita kuusi tärkeintä mittaria, joita haluaa seurata. Mittaristoa on helppo käyttää myös älypuhelimella.

-  Voimme mitatusti luvata, että konseptillamme maitotilalla saavutetaan parempia tuloksia. Se antaa maitotilalle myös ylivoimaisen kilpailuedun eli omien tulosten vertailun muihin maitotiloihin, mitä ei saa muualta, sanoo johtava asiantuntija Henna Mero ProAgria Keskusten Liitosta.

Mittareista käytännön tekemiseen ja tulosten parantamiseen

Mittaristoon on kytketty uudella tavalla tavoitteiden asettaminen omalle tuotannolle. KPI-mittaristosta voi valita 17 vaihtoehdosta itselleen sopivat kuusi. Tiedot mittariin tulevat Valion ja neuvonnan tietokannoista. Mittaristoa voi käyttää Minun Maatilani, Valman tai oman älypuhelimen kautta. Mittaustulosten parantuminen vaatii tekemistä ja asioiden toimeenpanoa.

– KPI-Avain on hyvä kirittäjä. Totta on myös se, että tavoitteet saavutetaan tekemistä muuttamalla. Siinä tukena ovat osaavat asiantuntijat, jotka tietävät, mitä pitää tehdä käytännössä, jotta saa tulokset muuttumaan, kertoo kehityspäällikkö Jaana Kiljunen Valio Alkutuotannosta. KPI-Avain jäsentää maitotilayrittäjän tietotulvaa keskittymällä olennaiseen.

Lean-johtamisella jatkuvaa parantamista

Tavoitteiden ja mittaritulosten purku käytäntöjä muuttavaksi tekemiseksi on KPI-Avaimen ydin. Toteutussuunnitelmassa määritetään vastuut, aikataulut ja seurataan tuloksia päivittäin ja vähintään viikoittain. Yhtenä apuvälineenä on taulupalaverit, joilla tekeminen avataan kaikille työntekijöille ja myös nähdään tavoitteiden toteutuminen ja onko tekeminen tuottanut oikeaa tulosta.

Valio kouluttaa yhteistyössä Suomen Yrittäjäopiston kanssa maitotilayrittäjiä Lean-johtamiseen ympäri Suomea järjestettävissä liiketoimintavalmennuksissa. Lisäksi Lean-johtamista on ollut ProAgrian hankkeissa mm. Pohjois-Pohjanmaalla, Etelä-Savossa, Etelä-Suomessa, Kainuussa ja Länsi-Suomessa.

KPI-Avainta pilotoidaan parhaillaan 60 tilan kanssa. Kaikille valiolaisille maitotiloille se avautuu 11.9.2017. Palvelu on ensiesittelyssä Farmarissa 14.-17.6.2017 ProAgrian, Valion, Faban ja Mtech Oy:n osastoilla, jolloin voi käydä katsomassa, miltä omat tulokset näyttävät KPI-Avaimella.

Lisätietoja:

Johtava asiantuntija Henna Mero, ProAgria Keskusten Liitto, puhelin 040 589 6202, henna.mero@proagria.fi Twitterissä @ProAgria

Kehityspäällikkö Jaana Kiljunen, Valio Alkutuotanto, puhelin 050 398 2962, jaana.kiljunen@valio.fi Twitterissä @jaana_kiljunen

Jaa

Artikkelit

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.