Nautarekisteri uudistuu, mitä pitää tehdä?

02.06.2021

Uutista on päivitetty 8.10.2021 kohdasta Ruokaviraston nautarekisterin valtuutus Suomi.fi-palvelussa.

Uusi Ruokaviraston nautarekisteri otetaan käyttöön maaliskuussa 2022. Samalla nykyinen nautarekisteri lopetetaan.

Nautarekisteritapahtumien osalta on ollut voimassa kertakirjaamisen periaate eli samalla kun tiedot on kirjattu neuvonnan tietoihin ne ovat kirjautuneet myös nautarekisteriin ja toisin päin. Maitotilayrittäjä on voinut kirjata syntymät, poistot ja ostot vain yhteen paikkaan, josta tieto on siirtynyt myös rekisteriin. Jotta tiedonsiirto nautarekisterin ja neuvonnan, eli tuotosseurannan, keinosiemennyksen ja jalostuksen, tietojen välillä jatkuisi kuten tähänkin asti, tulee maitotilayrittäjän antaa Mtech Digital Solutions Oy:lle valtuutus. Valtuutus tulee antaa nautaeläintietojen ilmoittamiseen ja nautaeläintietojen katseluun. Samalla kun valtuutat Mtechin, kannattaa hoitaa kuntoon valtuutukset myös ETT ry:n (Naseva) ja teurastamojen osalta. 

Huolehdithan, että valtuutat vain tarvittavin oikeuksin. 

Näin teet nautarekisterin valtuutuksen

Tutustu ohjeeseen valtuutusten antamisesta. Huom! Vaikka Ruokaviraston omassa ohjeessa tarkenteen antaminen on ehdollista, kannattaa tilatunnus lisätä valtuutuksen tarkenteeksi aina. Tarkenne helpottaa Mtechin valtuutusten seurantaa. 

Ruokaviraston nautarekisterin valtuutus Suomi.fi-palvelussa

Nautarekisterin valtuutukset tehdään Suomi.fi-palvelussa. Jos sinulla ei ole käytössä verkkopankkitunnuksia tai muuta vahvaa sähköistä tunnistusvälinettä, voit tehdä valtuutuksen erillisellä hakemuksella. Lue lisää hakemuksella valtuuttamisesta Suomi.fi-sivustolta

Yritysmuodosta tai tilatunnuksen omistajuudesta riippumatta valtuutus tulee tehdä sen henkilön toimesta, joka on rekisteröitynyt kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle nautaeläintenpitäjäksi eläintenpitäjärekisteriin (eläinvastuuhenkilöksi). 
 
Tilatunnuksen osalliset voivat tarkistaa eläinvastuuhenkilön osoitteesta https://epr.ruokavirasto.fi/, palveluun tunnistaudutaan sähköisellä tunnistautumisella. Eläinvastuuhenkilöksi rekisteröityä henkilöä voi myös kysyä kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselta, jonka voi etsiä Ruokaviraston verkkosivuilta.
 

Nautarekisterin valtuuttaminen ei onnistunut, mistä voi pyytää apua?

Apua saa Suomi.fi:n Organisaatioiden asiakaspalvelusta, palvelupuhelin 0295 53 5115 (pvm/mpm), arkisin klo 10.00–15.00.

Myös tuotosseurannan asiakaspalvelumme auttaa tarvittaessa p. 09 8566 5980, arkisin klo 8.15-16.00. tai tuotosseuranta@proagria.fi

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.