Suomalainen ruoka valloittaa viikonloppuna Pariisin

20.09.2018

Suomi on valittu kunniamaaksi syyskuun 21.-23. Pariisissa järjestettävään Le Village International de la Gastronomie -tapahtumaan. Gastronomisella festivaalilla tarjotaan ranskalaiselle yleisölle makupaloja mm. suomalaisista luonnon- ja luomutuotteista. Raaka-aineet tulevat suoraan Suomen metsistä, vesistä ja pelloilta.

Kolmatta kertaa Eiffel-tornin kupeessa järjestettävä Le Village International de la Gastronomie -tapahtuma esittelee runsaalle ranskalaiselle yleisölle eri maiden ruokakulttuureja. Tapahtuman kunniamaana Suomi saa huomiota muun muassa lehdistötilaisuuksissa ja tapahtuman markkinoinnissa.

Suomen osastolla järjestetään kokkausnäytöksiä, tuotemaisteluja sekä brunssi suomalaisista tuotteista. Viikonlopun aikana pääsee maistamaan muun muassa kalakeittoa, suomalaisista viljoista tehtyä risottoa, metsiemme marjoja ja mukana olevien yritysten tuotteita, esimerkiksi ruislastuja sekä ruusunterälehtihilloa.

Suomen osallistumisen tapahtumaan järjestävät yhteistyössä ProAgria Etelä-Suomi ry sekä Action Finland! Pariisista. Osallistumisen tavoitteena on maistattaa suomalaisia makuja ranskalaisilla, saada tunnettuutta laadukkaille suomalaisille raaka-aineille ja elintarvikkeille, luonnon- ja luomutuotteille sekä edistää suomalaista ruokavientiä.

- Meillä on pienenä maana rajalliset resurssit raaka-aineita ja tuotteiden valmistajia, joten emme pärjää määrillä vaan oikein kohdennetuilla toimilla ja todella korkealaatuisilla tuotteilla. Suomalaisilla pk-yrityksillä on paljon annettavaa ranskalaisille kulinaristeille, kun vain kuuntelemme heidän tarpeitaan. Kaikki lähtee kohdeyleisöstä: on jätettävä kotiin suomalainen tapa tarjota asioita omasta näkökulmastamme. Siihen sorrumme liian usein kansainvälisillä markkinoilla, muistuttaa Tuula Repo ProAgria Etelä-Suomesta.

Mukana tapahtumassa ovat

  • Alabi Oy, Utajärvi, perunarieskat ja ruisbagelit
  • FP Kotaja Oy, Vampula, ruusunterälehtihillo
  • Hukka Design Oy, Tuupovaara, design -vuolukivituotteet
  • Karviaisten Tila, Salo, härkäpaputuotteet
  • Luonnon Magiaa Oy, Ikaalinen, marja- ja kuusenkerkkäjauheet
  • Malmgårdin Viljamakasiini Oy, Pernaja, alkuviljat ja muut erikoisviljatuotteet
  • Polar Nutrition Oy, Kuusamo, xylitol- ja pakurituotteet
  • Sienestä Oy, Vaala, tattisipsi, sienet ja jäkälä
  • Vavesaaren Tila Oy, Kangasniemi, luomutäysmehut
  • Teiskon Viini Oy, Tampere, marjaviinit
  • Åby Foods Oy, Porvoo, ruislastut

- Mukana olevat yritykset on valittu tarkoin sen perusteella, että yrityksen tuotteilla on aidot mahdollisuudet menestyä Ranskan selektiivisillä elintarvikemarkkinoilla, kertoo Tuula Repo. Projekti on osa ProAgrian ja Action Finlandin yhteistyötä, jonka tavoitteena on saada suomalaiset laatuelintarvikkeet Ranskan markkinoille.

 

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Rahat riittämään!
    Helppoutta ja onnistumisia talouden, markkina-, ja tukiriskien hallintaan.