Suomen paviljonki Moskovassa avaa elintarvikemarkkinoita Venäjälle

17.12.2018
 
FoodCityssä, Moskovan Interprod EXPOssa avattiin 12.12.2018 non-stop -periaatteella toimiva Suomen paviljonki. Pysyvään näyttelyyn on kehitetty edistyksellinen konsepti, joka on uutta Venäjällä. Mukana olevat suomalaiset elintarvikeviejät tavoittavat asiakkaansa entistä nopeammin ja vientiväylä Venäjälle vahvistuu. Suomen paviljongin taustalla on jo lähes 10 vuotta jatkunut yhteistyö pietarilaisen LEND-konsernin ja ProAgria Etelä-Suomi ry:n välillä.
 
Baltradingin kautta tapahtuva vienti on kasvanut vuodesta 2017 tämän vuoden lokakuuhun mennessä 160 %. Viennin oletetaan kolminkertaistuvan FoodCityn avulla.
 
Tapahtuman yhteydessä vahvistettiin yhteistyösopimus, jonka allekirjoittivat Lend-konsernia edustavan Baltrading Ltd:n toimitusjohtaja Anna Shlianina, Interprod EXPOn toimitusjohtaja Sergey Shubin ja ProAgria Etelä-Suomi ry:n toimitusjohtaja Ari Toivonen. Allekirjoitustilaisuudessa olivat mukana myös suurlähettiläs Mikko Hautala, Suomen Moskovan suurlähetystöstä ja hallintoneuvoston varapuheenjohtaja Alan Khortiev, Eurasian Business Unionista.
 
Paviljonki on ainutlaatuinen mahdollisuus suomalaisille yrityksille elintarvikeviennissä. Sen avaamista on pohjustettu useita vuosia. Yrityksille se on kustannustehokas malli, sillä vientiä tehdään aina kun FoodCityn ovet ovat auki. Paviljongista venäläisten kauppaketjujen ostajat löytävät uusia tuotteita ja pääsy Venäjän markkinoille helpottuu ja nopeutuu. Myös kuluttajat voivat vierailla ostoksilla paviljongin aukioloaikoina. Anna Shlianinan mukaan Suomen Paviljongin avaus on merkittävä askel suomalais-venäläisessä yhteistyössä elintarvikealalla. – Suomen Paviljonki vauhdittaa vientiä aivan uudella tavalla ja olemme ylpeitä siitä, että saamme olla suomalaisten yhteistyökumppanina. Moskovassa on nyt pieni pala Suomea koko ajan.
 
FoodCity- kokonaisuuteen sisältyy pysyvän kaupankäynti- ja näyttelytilan lisäksi on-line palvelu yhteydenpitoon viejäyritysten ja jälleenmyyjien välillä, sekä toimintaympäristö liiketoimintaan liittyviin keskusteluihin. 
 
Kutsuvierastilaisuudessa oli n.80 vierasta ja tapahtuman viihteestä vastasivat Joulupukki sekä Moskovan suomalaisen koulun lapset. Pääosassa olivat luonnollisesti suomalaiset tuotteet.
 
Suomen paviljongissa Moskovassa toimii aloitusvaiheessa seitsemän yritystä. Myöhemmin mukaan on tulossa lisää elintarvike- sekä ruokamatkailuyrityksiä.
 
Tunnelmia avajaistapahtumasta löytyy tästä linkistä https://www.youtube.com/watch?v=VWK-ULuzmWQ&feature=youtu.be
 
Mukana ovat:
FinnSnack Oy, Veteli
Finnsweet Oy, Porvoo
Leivon Leipomo Oy, Tampere
Orkla Confectionary & Snacks Finland Ab, Panda, Vaajakoski
Mausteaitta Oy, Naantali
Sauvon Säilyke Oy, Piikkiö
Sunspelt Oy, Tampere

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.