Tehokas johtamisjärjestelmä kannattavuuden perusteena

07.09.2016

ProAgrian Maitovalmennukseen kansainvälisen esimerkin maitotilansa johtamisesta toi Robert Craig Pohjois-Englannista. Craig tuottaa yhteensä 1 000 lehmän karjassa yhteensä 5,8 miljoonaa litraa maitoa, joka menee pääosin First Milk osuuskunnan kautta sekä Nestlélle Café Menu-sarjansa pikakahveihin sekä paikallisessa meijerin tuottamaksi juustoksi.

Tehokas johtamisjärjestelmä kannattavuuden perustana

Craigin maitotilan tuotantojärjestelmä perustuu eläinainekseen ja sen järjestelmälliseen kehittämiseen, maalajiin ja ilmastoon, tilan infrastruktuuri sekä tehokkaaseen johtamisjärjestelmään.

– Johtamisjärjestelmän näkee konkreettisesti navetoissa valkoisina tauluina, joissa selkeästi tehtävät, vastuut, mittarit ja tulokset. Nämä valkoiset taulut ovat erittäin tärkeä viestinnän väline henkilöstöjohtamisessa. Tavoitteena on, että kaikki tietävät, mitkä ovat tavoitteemme ja mitä se tarkoittaa jokaisen tekemisenä. Erityisen hyödyllisiä taulut ovat silloin, kun työnjohtaja on lomalla, sanoo Craig.

Craigin tilalla vastuuta on jaettu myös työntekijöille ja työnjohtajille, jotka raportoivat viikottain sovituista asioista ja lisäksi nostavat esille kysymyksiä, joihin on otettava kantaa. - Taloudellinen budjetointi tehdään kerran vuodessa ja jaetaan avainhenkilöiden kanssa. Kassavirtaa arvioidaan kuukausittain budjettilukuja vasten, sanoo Craig.

- Tavoitteemme on tuottaa 14 tonnia nurmen kuiva-ainetta hehtaarilta, tuottaa yli 500 kg rasvaa ja valkuaista/ lehmä, poi’itta 80% karjasta poikimakauden 6 ensimmäisen viikon aikana, alle 10 % tyhjiä 12 viikkoa siemennyskauden jälkeen ja uudistusprosentti alle 20%, selkeyttää Craig tavoitteitaan.

Vahva usko tulevaisuuteen

- Tänä päivänä kaksi tilaamme työllistävät yhteensä kuusi kokopäiväistä ja kuusi osapäiväistä työntekijää. Osa-aikaiset lypsävät esimerkiksi vain iltaisin tai tulevat lomittamaan lomien aikana ja viikonloppuisin. hyvän henkilökunnan houkutteleminen työhön ja pitäminen tulevat nopeasti olennaiseksi liiketoiminnan osaksi. Tavoiteltuna työnantajana oleminen auttaa saamaan töihin hyviä työntekijöitä. Haittapuolena on se, että monet näistä työntekijöistä ovat kunnianhimoisia eivätkä ehkä jää tilallesi ikiajoiksi, kertoo Craig.

Tilan omassa koulutusohjelmassa koulutettaville työnjohtajille etsitään sopivan harjoittelupaikan Uudesta Seelannista, jolla pyritään työntekijöiden pysyvyyteen ja oman kehityspolun löytämiseen.

Tulevaisuuden Craig näkee positiivisena. - Olen vahvasti sitä mieltä, että meillä on Britanniassa mahdollisuus tuottaa ruokaa hyvin kestävästi, ilmastossa, jonka edut ovat vain hyvin harvalla alueella maailmassa.

 

Tästä Robert Craigin esitykseen ProAgria Maitovalmennuksessa

Jaa

Artikkelit

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.