Yhtiöittämistä pohditaan maatiloilla - Kiinnostaako?

01.06.2017

Yhtiöittämisestä hyötyy kannattava tila

Kuuntele Kiinnostaako yhtiöittäminen -webinaari tästä

Yhtiöittämistä harkitaan tässä vaiheessa monilla maatiloilla. Sen on saanut aikaan loppuvuodesta mahdollisesti tulossa oleva päätös varainsiirtoveron poistumisesta yhtiöittämisestä vuoden 2018 alusta. Sopiiko yhtiöittäminen minun tilalleni ja mitä siitä hyödyn, kysyy moni?

ProAgria Etelä-Pohjanmaan kokenut ja monissa yhtiöittämisissä mukana ollut talousasiantuntija Olavi Kuja-Lipasti tiivistää asian hyvin: Yhtiöittämisessä pitää tunnistaa hyödyt ja riskit ja tehdä sen perusteella valinta.

Ennen kaikkea yhtiöittäminen kannattaa miettiä osana tilan kokonaiskehittämistä ei erillisenä tekemisenä. Toiseksi tekemisten järjestys kannattaa miettiä. – Kannattaako tehdä ensin sukupolvenvaihdos ja sen jälkeen yhtiöittäminen, kannustaa Kuja-Lipasti pohtimaan.

Mitä yhtiöittämisestä loppujen lopuksi hyötyy? – Aika moni luulee, että yhtiön tulosta maksetaan vain 20 % veroa, eikä muuta.  Näin onkin yhtiössä, mutta kannattaa muistaa, että omistaja maksaa veron niistä varoista, jotka hän ottaa itselleen palkkana tai osinkoina.

Perusperiaatteena onkin, että kannattava tila hyötyy yhtiöittämisestä. Hyödyt saavutetaan verosäästöinä ja riskien parempana hallintana.

Osallistu maksuttomaan webinaariin 5.6.2017 klo 15-16 tai kuuntele se myöhemmin, kun sinulle sopii

Klikkaa tästä Kiinnostaako yhtiöittäminen  -webinaariin. Syötä kirjautuessasi salasana yhtio. Voit kuunnella webinaarin myös myöhemmin. Lataamme linkin mahdollisimman pian tänne ja jaamme sitä somessa.

Tule keskustelemaan yhtiöittämisestä Farmariin

Yhtiöittäminen on esillä myös ProAgrian osastoilla Farmarissa. Poikkea keskustelemaan Olavin ja muiden yhtiöittämisen asiantuntijoidemme kanssa sekä Areenaan sisäosastolle että kotieläinkentän osastollemme.

Jaa

Artikkelit

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.