Osta tilalta -päivä

Tule tutustumaan lähiseutusi maatiloihin, ruoantuottajiin ja suoramyyntipisteisiin lauantaina 15.9.2018!

 

Hyppää mukaan Maku- ja ruokaretki maalle -bussimatkalle

Vierailemme tiloilla, joissa on mo­nenlaista nähtävää, eläimiä ja pai­kallisia herkkuja. Matkan aikana on mahdollisuus tehdä ostoksia ja käyttää myös tilojen ruoka- ja kahvilapalveluja. Varaa mukaasi käteistä ja kylmälaukku. Vierailukohteet löydät vierittämällä sivua alaspäin. Nimeä klikkaamalla pääset tutustumaan kohteen nettisivuihin.

Bussi Kouvolasta, lähtö 9.00 Kouvolan Matkakeskus, tilausajolaituri

Kohteina:
Järvenhaltian Highland Cattle
Puotimaalla, Elimäki
Laurilan Strutsitila, Elimäki
Mustila Viini Oy, Elimäki
Paavolan Kotijuustola, Elimäki
Iitin Maatilatori Oy, Iitti

Bussi Kotkasta, lähtö 9.00 Kotkan vanha linja-autoasema
Karhula, linja-autoasema
Hamina, linja-autoasema

Kohteina:
Takaladon Liha ja Kala Oy, Hamina
Aholafarm Oy, Kannusjärvi
Järvenhaltian Higland Cattle, Anjala
Mustila Viini Oy, Elimäki
Paavolan Kotijuustola, Elimäki

Paluu lähtöpaikkaan n. klo 16.30

Bussikuljetus on maksuton. 50 ensimmäiseksi ilmoittautunut­ta mahtuu mukaan.

Ilmoittautumiset retkille perjantaihin 14.9. klo 15 mennessä eeva.saarikorpi@mtk.fi tai 040 545 2079.

Vierailukohteiden esittelyt

Järvenhaltian Highland Cattle

Haltianmäentie 10, 46910 Anjala
 
Järvenhaltian tilamyymälästä voit ostaa omalla tilallamme syntyneen ja kasvaneen ylämaankarjan luomulihaa, tavanomaista karitsan lihaa sekä omien iittiläisten maatiaiskanojemme munia. Lihat ovat pakasteina, joten varaathan kylmälaukun mukaan. Meillä voit maksaa myös pankkikortilla.
Tilamyymälän läheisyydessä voit ihastella vuosikkaita ylämaankarjan hiehoja sekä lehmiä suloisen pörröisine vasikoineen. Isosarviset, sympaattiset 'karvalehmät' ovat näkemisen arvoisia!
Ylämaankarjan liha on erityisen maukasta, mureaa ja tummaa, aavistuksen riistamaista johtuen korsirehuruokinnasta ja pitkästä kasvatusajasta. Lähde makumatkalle ja pyöräytä vaikka ylämaankarjan lihapullat Järvenhaltian reseptillä – teet ihan parhaat lihapullat ikinä! 
Myymälässämme kahvitarjoilu ja lapsille jätskiä. Tervetuloa tutustumaan ylämaankarjaan ja ostamaan herkulliset lihat niin arkeen kuin juhlaankin!
 

Puotimaalla

Mäkelänmäki 34, 45610 Koria
 
Puotimaalla on Kouvolan vieressä Korialla toimiva luomukauppa ja lahjatavarapuoti. Myynnissä on oman tilan (Mäkelä) luomujauhoja vehnästä, kaurasta, ohrasta ja rukiista sekä härkäpapuja ja pellavaa, mustaherukkamehutiivistettä. Myynnissä on myös luomu- ja luonnonkosmetiikkaa, lahjatavaroita ja koruja sekä asusteita. Popup-kahvio avoinna.
 
 

Laurilan Strutsitila

Lakiasuontie 107, Elimäki
 
Tilapuodista tuoretta strutsinlihaa ja srutsimakkaraa sekä lammasmakkaraa. Karitsanlihaa pakasteena. Leivonnaisia, mm. strutsilihiksiä ja karjalanpiirakoita.
Kylmäketjun varmistamiseksi ota mukaan kylmälaukku. Maksu pankkikortilla tai käteisellä.
Vapaa pääsy strutsitarhalle. 
Myytävänä grillistä strutsinlihavartaita, strutsi- ja lammasmakkaraa 3 €/kpl) sekä muurinpohjapannulla paistettuja strutsinmunalettuja hillon kera (3 €/kpl). Mehu kaupan päälle.
Tilalla myös lampaita, kanoja ja kaksi koiraa. Kissat sekä pari kania oleskelevat pihapiirissä vapaana, joten niitäkin voi nähdä.
 

Mustila Viini Oy

Mustilan Puistotie 21, Elimäki
 
Mustila Viini Oy: n tuotteet on valmistettu kotimaisista marjoista ja hedelmistä perinteisillä resepteillä. Maria Mamma on säilönyt kotimaiset marjat ja hedelmät Sinun nautittaviksesi. MariaMamman tuotenimi on takuu kotimaisesta raaka-aineesta ja mausta, joka tulee aidoista marjoista ja hedelmistä. Isoäidin herkullisilla resepteillä valmistetut hillot, hyytelöt, sinapit ja Mustan Everstin Kynnet herauttavat veden kielelle ja makoisat mehut ja limonadit vievät janon mennessään!
Tutustu myös Mustilan viineihin Mustaan Everstiin ja Vaaleaan Kaunottareen. Satumetsän siimeksessä voit kuulla Koppelon Kujerruksen tai nähdä vilauksen Päivänsäteestä ja Karvajalasta. Kesäpolkan pyörteissä voi sitoa neidolle PunaPaulan ja vaipua sitten Syysunelmiin nauttimaan Linnun Maidosta ja muista viinitilan herkuista.
Tarjous: Kaikki 20 – 25 euron ostokset hintaan 20 € (ei alkoholituotteet)
 

Paavolan Kotijuustola

Vanhamaantie 336 47200 Elimäki
 
Valmistamme omassa pihapiirissä entisen tuotantorakennuksen tiloissa käsittelemättömään lehmämaitoon tehtyjä juustoja ja jogurttia. Ilman lisä- ja säilöntäaineita.
Tarjolla maistiaisia ja myytävänä kahvia ja teetä sekä jogurttia ja juustoja edullisempaan kotimyyntihintaan. Käteismaksu.
 

Iitin Maatilatori Oy

Kymenrannantie 1 Kausala, Iitti
 
Iitin Maatilatori on noin 120 tuottajan lähiruoka- ja pientuottajatori. Meiltä löydät laadukkaan palvelevan lihatiskin, pihapiirissä toimii myös kalatori. Käsitöitä ja kahvio. Myymälä sijaitsee toimivan maatilan vanhaan navettaan rakennetuissa tiloissa, maatilatoritoimintaa meillä jo vuodesta 1992!
Lihatiskin viikkotarjouksessa maalaispalvi sekä päivän tarjouksena karjalanpaisti 9,90 €/kg, pullakahvit 2 €, lisäksi paikalla on tuottajia paikalla maistattamassa tuotteitaan.
 

Takaladon Liha ja Kala Oy

Jokelantie 34, 49400 Hamina
 
Takalato myy 100% kotimaisia lihatuotteita. Maustamme ja palvaamme tuotteet itse, jolloin maku ja tuoreus ovat omaa luokkaansa! Osta tilalta -päivänä myynnissä on lihajalosteita, makkaroita ja palvituotteita. 
Myynnissä on myös muiden pientuottajien tuotteita, mm. Takatalon pienpanimon Kaski-kylmäsavuolut (Suomen paras vaalea lager 2017).
 

Aholafarm

Kirkkovuorentie 304, Hamina – www.aholafarm.fi
 
Aholafarm on maatila, joka tarjoaa erilaisia matkailun ohjelma- ja elämyspalveluja, sekä ennen kaikkea aitoa lähiruokaa! Osta tilalta -päivässä Latopirtti muuttuu lounaskahvilaksi. Nautiskele höyryävästä hirvikeitosta ja tuoreista pullakahveista.
Voit myös ostaa mukaasi Latopirtin pihasta paikallisia tuotteita:
• mehukkaita omenoita ja maukkaita kylmäpuristettuja marjamehuja (Luoman Mansikka)
• ruisleipää ja maalaisrieskaa paikallisten emäntien leipomana (Erkkilän tila, Satu Kirppu, Seija-Liisa Ahola)
• kotitekoisia karjalanpiirakoita (Satu Kirppu)
• paikallisia taidokkaita käsitöitä (Posliinitar AnnMaarit, Pirkko Rihu)
• ihastuttavia itse tehtyjä keppihevosia (Viivi Kirppu)
• hunajaa (Kirpun tila)
• villiyrttituotteita, mm. villiyrttisuolat ja makusokerit (AnnaBerry)
• makeisia (Karkki-Pekka)
• lohkopiirakkaa ja hapanvelliä (Päivi Hanttu)
• kaunista kodin sisustustavaraa (Posliinitar AnnMaarit, Rantalan aittapuoti, Perfect Home)
• Mary Kay-tuotteet: Päivi Joukainen
• syksyn satokauden tuotteita, mm. perunaa, porkkanaa, sipulia, punajuuria, lanttuja, purjoa, kaaleja, kurpitsoita, kuivattuja, saunavihtoja (Pousin tila)
• Kädentaidon töitä puusta valmistettuna (Tina Visuri)
Varaathan mukaasi käteistä rahaa ja kylmälaukun.
 

Vierailukohteet kartalla


Jaa

Hanketoimijat

  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut