Tuottavaa luomua

Tuottavaa luomua

Luomusiementuotannon aloittaminen on maatilayrittäjälle merkittävä strateginen päätös, joka tarvitsee huolellista harkintaa ja suunnittelua. Siementuotannon onnistuminen edellyttää sitoutumista ja aikaa huolehtia siemenkasvustoista. Luomutilalla on sovitettava yhteen sekä luomutuotantoehdot että siementuotantovaatimukset.

Tuottavaa luomua -hankkeen tavoitteena on

1.  Varmistaa ja vakiinnuttaa sertifioitu luomusiementuotanto Suomessa.

2. Lisätä luomutuotantoketjun tehokkuutta yhteistyötä laajentamalla, sekä kasvattaa yhteistyön tehokkuutta tiedon kulkua lisäämällä ja tiedon välitystä helpottamalla uusia menetelmiä käyttäen.

Miksi luomusiementuotantoon?

Luomusiemenen kysyntä on jatkuvassa kasvussa ja varsinkin syysviljojen ja nurmiheinien siemenistä on alituotantoa tällä hetkellä. Onnistuessaan luomunurmisiementuotanto vähentää kasvitilan työmäärää. Nurmisiementuotannossa on sopivalla eloperäisellä lannoituksella mahdollisuus päästä samoihin satotuloksiin tavanomaisen viljelyn kanssa. ProAgrian Lohkotietopankin mukaan viljakasvien siementuotannossa on mahdollista saada parempi taloudellinen tulos kuin rehu- ja leipäviljan tuotannossa. Kannattavuuden kannalta tärkeimpiä tekijöitä ovat satotaso ja tarvittavien investointien ja toimenpiteiden kustannukset.

Lisää tietoa luomusiementuotannosta

Luomusiementuotannon aktivointi ja tiedotustilaisuuksien materiaalia 2015 

Keskustelu jatkuu Facebookissa Tuottavaa luomua -ryhmässä. Tervetuloa mukaan!

 


Jaa

Hanketoimijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut