ProAgria Maito -valmennus 2018

2 min lukuaika

Maidontuotanto

ProAgria Maito -valmennus 2018 kokoaa alan edelläkävijät ja vaikuttajat yhteen pohtimaan muun muassa ilmastonmuutosta ja digitalisaatiota.

Maitovalmennus2018artikkeliuutinent120

ProAgria Maitovalmennus kokoaa maitoalan edelläkävijät, asiantuntijat ja vaikuttajat tänä vuonna Tiedekeskus Heurekaan. Syyskuun 6.-7. päivien aikana juhlistamme Tuotosseurannan ja jalostuksen 120 vuotispäivää katsomalla eteenpäin ja pohtimalla, miten muun muassa ilmastomuutos ja digitalisaatio muuttavat toimintaympäristöämme. Miten ja millaista maitoa tuotetaan seuraavat 120 vuotta?

Päivien aikana on kolme seminaaria: Terveys ja hyvinvointi, Rehut ja ruokinta sekä Nurmiseminaari. Yleisön toiveesta paneudumme tänä vuonna syvemmälle ruokinnassa ja nurmentuotannossa, aina maaperään, vesitalouteen sekä kasvin ja eläinten ravinteiden tarpeeseen. Luvassa on myös kansainvälistä vertailutietoa, tällä kertaa suomalaisten tutkijoiden ja asiantuntijoiden kertomana ja Suomeen sovellettuna.

Maitovalmennukset tarkan aikataulun löydät täältä.

Tälle sivulle kootaan Maitovalmennuksen materiaalit.

ProAgria Maitovalmennus 2018 – Tuotosseuranta ja jalostus 120 v

Torstai 6.9.2018 – Vastuullista hyvinvointia

Aamupäivä yhteinen - Iltapäivällä rinnakkaisseminaarit: Terveys ja hyvinvointi tai Nurmiseminaari

Tuotosseuranta 120 v - Pitkä historia tuo voimaa ja vahvuutta myös tulevaan, Sanna Nokka, ProAgria Keskusten Liitto

Tulevaisuus

Ilmastomuutos ja siihen varautuminen, Liisa Pietola, MTK

Maitoa vielä seuraavatkin 120 vuotta, Jarmo Juga, HY

Digitaalisuus muutosvoimana, Kirsi Vidman-Hakola, Bisnes+

Terveys ja hyvinvointi -seminaari

Terveys - hyvinvoinnin ja kannattavuudenkin kivijalka

Näkyykö lehmien terveys ja hyvinvointi tuotantomäärissä? Olli Niskanen, Luke, LetkaPlus -hanke

Terveyden hoitaminen palkitsee, motivoi ja tuottaa, Iris Kaimio, EmoVet ja maitotilayrittäjä Anna Lappalaimem, Mty Lappala, Siilinjärvi

Malleja ulkomailta niin hyvässä kuin pahassakin – elämmekö lintukodossa?

Olemmeko sokeita lehmien ontumiselle? Minna Kujala-Wirth, HY

Utaretulehdus on ongelma muuallakin, Päivi Rajala-Schultz, HY

Oivalluksia eri maiden karjamanagementista – tavoiteltavat huiput ja varottavat sudenkuopat, Petri Koivisto, ProAgria Oulu

Keskustelu ja ständit

Nurmi-rinnakkaisseminaari

Ravinteet nurmenviljelyssä

Fosforilannoituksen satovasteet nurmilla, Maarit Hyrkäs, Luke Maaninka

Niittojen ja ravinteiden (N ja P) saatavuuden vaikutukset nurmikasvien juurten kasvuun, Kati Knuutila, HY

Nestemäiset kierrätysravinteet, Petri Kapuinen, Luke

Lietelannan happokäsittelyllä typpi talteen, Karoliina Yrjölä, ProAgria Keskusten Liitto

Monipuolista nurmitutkimusta

Rehukattara nurmiseoksissa, Milla Välisalo, Lantmännen Agro

Mykotoksiinit säilörehussa, Arto Huuskonen, Luke

Säilörehunurmen sadon määrän kaukokartoitus, Jere Kaivosoja, Luke

Perjantai 7.9. Tuotosseuranta ja karjan jalostus 120 vuotta - Rehut ja ruokinta

Arvoa asiakkaalle rehuketjussa, mutta kuka onkaan asiakas? Tuija Huhtamäki, ProAgria Keskusten Liitto

Rehujen ravintoarvo ja määrä lähtee maan kunnosta – Vesitalous tarkasteluun, Mikko Ortamala, ProAgria Etelä-Suomi

Peltojen ravinteet – rehun ravinteet -> terveys – yhteys ja sen edistäminen, Kirsi Järvenranta, Luke

Lypsylehmien rehun hyväksikäytön parantaminen jalostuksen avulla, Terhi Mehtiö, Luke

Rehut nyt ja tulevaisuudessa

Kokemuksiani suomalaisesta maissisäilörehusta, Jouni Rantala, ProAgria Pohjois-Savo

Uusien asioiden, kuten maissin kokeilu innostaa, Antero Lähteenmäki, Lähteenmäki MTY, Rusko

Ruoki pitoisuuksia ja terveyttä

Enemmän kuiva-ainetta maitoon – miten ruokinta vaikuttaa pitoisuuksiin? Seija Jaakkola, HY

Herutusajan ruokinnan onnistumisella on todella pitkät juuret, Pirkko Korhonen, ProAgria Pohjois-Savo