Luomuopintomatka Pohjois-Saksaan - siirtyy myöhempään ajankohtaan

Luomuopintomatka Pohjois-Saksaan - siirtyy myöhempään ajankohtaan

28.07.2020 - 30.07.2020

Lisäinformaatiota kerromme koronavirustilanteen rauhoituttua.

 
Opintomatkan toteuttaa Elinvoimainen maatila ELINA II -hanke. Matkan vastuullisena järjestänä toimii Forssan Matkatoimisto Oy.
 

Alustava matkaohjelma (alkuperäisen ajankohdan mukaan)

28.7.2020 tiistai
Lento aamulla Helsingistä Berliiniin. Lentokentällä on vastassa matkanjohtaja ja hänen kanssaan siirrytään bussiin. Lentokentältä ajetaan noin 50 km päähän Fehrbellin-nimiselle paikkakunnalle. Ensimmäinen vierailu tehdään Demeter-luomutilalle. Peltoala on noin 420 ha (hedelmiä, vihanneksia, perunoita ja viljaa). Lisäksi tilalla on nauta- ja siipikarjaa sekä sikoja. Sosiaalista työtoimintaa. Vakituisia työntekijöitä on 9.
Lounas kylässä. Sen jälkeen matka jatkuu Brandenburg an der Haveliin (55 km). Päivän toinen tutustumiskohde on iso viljatila. Viljelyala on 1300 ha, jolla on sekä luomu- että perinteistä tuotantoa. Luomutuotannossa on ruista, lupiinia ja gluteenitonta kauraa. Vierailun jälkeen ajetaan Berliiniin (85 km), jonne saavutaan noin klo 18.30. Majoittuminen.
Iltaohjelma on vapaa. Berliinissä tekemistä ja näkemistä riittää.
 
29.7.2020 keskiviikko
Aamiainen. Ensimmäinen vierailu on biodynaamiselle tilalle Angernündessä, noin 90 km Berliinistä. Viljelyala on 800 ha (rypsi, rehuherne, maissi, vehnä ja ruisvehnä sekä nurmi) ja sen lisäksi on Aberdeen Angus karjaa. Lounas maatilalla.
Aterian jälkeen ajetaan 20 km päähän Chorin-nimiselle paikkakunnalle. Ökofdorf-tilalla viljellään vehnää, ruista, pellavaa, kauraa, hernettä, lupiinia, auringonkukkaa ja sinimailasta. Taimitarhalla kasvatetaan vihanneksia ja tilan omassa meijerissä tehdään maitotuotteita. Virallinen esittelytila.
Illaksi ajetaan Berliinin hotelliin (noin 80 km). Vapaa ilta.
 
30.7.2020 torstai
Aamiainen ja huoneiden luovutus. Sen jälkeen klo 8.00 lähdemme Dannenbergiin, jonne on noin 60 km. Tilalla on 600 ha viljelyala ja 50 ha nurmea sekä maidontuotantoa. Kasvit vehnä, ohra, speltti, lupiini, herne ja pellava. Suorakylvö ja mekaaninen kitkeminen. Vierailun jälkeen palataan Berliiniin ja syödään lounas. Aterian jälkeen on vuorossa tapaaminen luomuneuvontajärjestön kanssa Berliinissä. Esitelmä ja ajatustenvaihtoa mielenkiintoisista kysymyksistä.
Vierailun jälkeen ajetaan lentokentälle. Finnairin lento Helsinkiin lähtee klo 19.15. Perille saavutaan klo 22.05.
 

Matkan hinta

määräytyy ohjelman mukaisesti.
 
Matkan hintaan sisältyy Finnairin menopaluu reittilennot Helsinki-Berliini-Helsinki turistiluokassa. Matkustajamaksut ja lentokenttäverot. 1 käsimatkatavara enimmäispaino 8kg (ulkomitat enintään 56 x 45 x 25 cm). 1 kirjattava matkatavara, jonka enimmäispaino on 23 kg (ulkomittojen summa =korkeus + pituus + leveys, saa olla enintään 158 cm.) Majoitukset jaetussa kahden hengen huoneessa ja aamiainen. FMT-suomenkielisen maatalousalan tuntemuksen hallitsevan matkanjohtajan palvelut matkan aikana. Bussikuljetukset Saksassa ohjelman mukaisesti. Ohjelmassa mainitut tai niitä vastaavat vierailut ja kohteet.
 
Matkan hintaan ei sisälly:
yhden hengen huone, iltaruokailut ja iltaohjelma Berliinissä, matkavakuutus, jota suosittelemme jo matkan varausvaiheessa.
 
Matkan varausmaksu 30 % laskutetaan etukäteen. Loppumaksu laskutetaan ennen matkalle lähtöä.
 
Alustavat ilmoittautumiset sekä kyselyt ProAgriaan Laura Jäntti, sähköposti laura.jantti@proagria.fi tai soittamalla 044 481 1100.
 
Matkan kohderyhmä: Pirkanmaan, Hämeen, Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen Ely-keskusalueiden viljelijät. Jos paikkoja on, Elina II -hankealueen ulkopuoliset voivat osallistua ilmoittautumisjärjestyksessä. Hankealueen ulkopuolisten matkan hinta ilmoitetaan myöhemmin.

 

Tapahtuman ajankohta: 28.07.2020 07:45 - 30.07.2020 22:00
Postinumero ja -toimipaikka: Pohjois-Saksa
Hinta: määritetään myöhemmin

Jaa

Tapahtuman henkilöt

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.