Toimintaansa kehittävien maitotilojen opintomatka Hollantiin 19.-23.3.2018 - ILMOITTAUDU 14.10. mennessä

Toimintaansa kehittävien maitotilojen opintomatka Hollantiin 19.-23.3.2018 - ILMOITTAUDU 14.10. mennessä

19.03.2018 - 23.03.2018

Lähde tutustumaan hollantilaiseen maidontuotantoon!

Maidontuotannon ammattikohteita ja muutakin ohjelmaa.
 
Matkan vastuullisena järjestäjänä toimii Matkatoimisto Farmimatkat Oy. Opintomatka on ensisijaisesti tarkoitettu Hämeen ja Uudenmaan ELY-keskusten alueiden maidontuottajille.
 

Alustava matkaohjelma

 
Maanantai 19.3.2018
Farmimatkojen matkanjohtaja tapaa ryhmän Helsinki-Vantaan lentokentällä klo 6.15 aamulla. Matkanjohtaja jakaa matkaohjelmat, lentoliput ja suojavarusteet ryhmälle. Finnairin suora lento lähtee klo 8.15 ja saapuu Amsterdamiin klo 9.55. Ajamme Schipolin lentokentältä Afsljuitdjikin padon kautta pohjoiseen Leeuwardenin lähelle (150km/2h). Farmimatkojen matkanjohtaja kertoo Hollannin maataloudesta ja lypsykarjasektorista matkan aikana. Iltapäivällä yksi tilavierailukohde ja yhteinen lounas. Iltapäivällä majoittuminen hotelliin Leeuwardenissa ja yhteinen tervetuliaisillallinen.
 
Tiistai 20.3.2018
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen. Päivän aikana kaksi tilavierailua ja yhteinen lounas. Ensimmäisellä tilalla Osterwoolden lähellä on 485 lehmää. Tilan 300 ha peltoala on nurmella ja maissilla ja lisäksi on vähän hamppua. Tilalla on karusellilypsy ja vasta uudistetut nuorkarjan tilat (350 päätä nuorkarjaa). Tilan isäntä tekee tilan johtamisen lisäksi myös tilan ulkopuolisia konsulttitöitä. Tilalla on viisi ulkopuolista työntekijää. Iltapäivän vierailutilakohteemme on lähellä ensimmäistä tilaa. Tilan isäntä toimii CRV-sonnisiemenyhtiön hallituksen puheenjohtajana. Tilalla on 160 lehmää ja oma biokaasulaitos. Käytössä on 2x8 rapid exit-takalypsyasema. Tila on vastikään remontoinut nuorkarjan tilat. Maata on 90 ha, josta 75 ha nurmella ja 15 ha maissia. Vierailupäivän jälkeen majoittuminen kauniiseen Zwollen kaupunkiin. Yhteinen illallinen.
 
Keskiviikko 21.3.2018
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen. Aamupäivän kohteemme sijaitsee Zwollen lähelle. Tilalla on 110 hosltein-lehmää. Käytössä on kaksi Delavalin lypsyrobottia ja uusi navetta on vuonna 2013 rakennettu kompostipohjapihatto. Keskituotos karjassa on tällä hetkellä 10300kg ja tavoite on 11000 kg. Iltapäivällä ajamme Brummeniin. Vierailemme 32-vuotiaan isännän lypsykarjatilalla, jossa lehmät pääsivät muuttamaan uuteen pihattoon viime vuonna. Pihatto on 6-rivinen, ruokintapöydät sivuilla. Pihatossa on parsipaikkoja 316 kpl ja lehmiä tällä hetkellä 230 kpl. Lypsyn hoitaa neljä Lely-robottia. Tavoite on kasvattaa lehmämäärä 250 lehmään, joka olisi ihanteellinen robottien kapasiteettiin ja lehmien keskituotokseen nähden. Keskituotos on 11 000 kg ja robottien maksimikapasiteetti 2,8 milj kg maitoa. Uuden navetan ja erityisesti sen toimivan ilmanvaihdon vuoksi keskituotos on noussut. Tuotantostrategiana on työtehokkuus eli, että yksi ihminen voisi vastata mahdollisimman suuresta lehmämäärästä. Isännän lisäksi hänen vanhempansa auttavat tilan töissä sekä yksi työntekijä kolmena päivänä viikossa. Tilan viljelyala on 160 ha, josta 130 ha nurmea ja 30 ha maissia. Säilörehun niitto tehdään itse ja urakoistija hoitaa loput. Eläimet eivät laidunna tällä tilalla, mutta hollantilaisten kuluttajien painostuksesta johtuen laidunnus saattaa olla tulevaisuudessa optio. Majoittuminen myöhemmin iltapäivällä ’s-Hertogenboschin kaupunkiin. Omatoiminen illallinen.
 
Torstai 22.3.2018
Aamiainen hotellilla. Aamupäivällä vierailemme 285 risteytyslehmän ja 170 hiehon kompostipohjapihatossa Dordrechtin lähellä. Lypsyn hoitaa kolme Lelyn robottia. Uusi pihatto on valmistunut vuonna 2010 ja on erikoinen kasvihuonetta muistuttava avoin tila. Uudentyyppisen rakennuksen lähtökohtana on ollut mahdollisimman pitkälle viety helppohoitoisuus. Lisäksi ajatuksena on ollut maksimoida eläinten hyvinvointi ja energiatehokkuus sekä minimoida ympäristöhaitat. Keskituotos karjassa on tällä hetkellä n. 8600 kg (rasva 4,42% ja valk. 3,58%), mutta eläinaineksen tehokkaalla valinnalla tila uskoo nostavansa keskituotoksen parin vuoden sisään 9000-9500 kiloon. Tila ei laidunna lehmiä. Pääasiallisena rehuna toimii nurmisäilörehu. Tilavierailun jälkeen syömme yhteisen lounaan. Iltapäivällä vierailemme Knegselissa tilalla, jolla on 4 Lelyn robottia. Vasikat kasvavat igluissa. Pihatto on rakennettu vuonna 2012. Vierailun jälkeen paluu hotellille. Yhteinen illallinen.
 
Perjantai 23.3.2018
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen. Vierailemme aamupäivällä Lelyn tehtaalla Maasluisissa. Teemme kierroksen tehdastiloissa ja kuulemme tuotteiden valmistusprosessista. Lisäksi kuulemme luennon automaattilypsyn tulevaisuudesta. Vierailun jälkeen ajamme Asmsterdamin keskustaan, jossa on muutama tunti vapaa-aikaa tehdä tuliaisostoksia ja nauttia Amsterdamin kaupungin tunnelmasta. Omatoiminen lounas. Noin klo 15.45 kokoonnumme yhteen ja bussi kuljettaa meidät Schipolin lentokentälle. Finnairin suora lento lähtee Amsterdamista klo 19.05 ja saapuu klo 22.30 Helsinkiin.
 
Farmimatkat pidättää oikeuden ohjelma-, majoitus- ja aikataulumuutoksiin.
 

Opintomatkan hinta

750 €/hlö + ruokapaketti 220 €/hlö, yhteensä 970 €/hlö. Matkan hinta ja toteutuminen edellyttää vähintään 20 hlön ryhmää.
 
Matkan hinta sisältää:
- Finnairin suorat lennot Helsinki-Amsterdam-Helsinki
- Ohjelmassa mainitut bussikuljetukset Hollannissa ja kuljettajan kustannukset
- Majoitukset kahden hengen huoneissa vähintään 3-tähden hotelleissa aamiaisineen. 1 hengen huoneesta lisämaksu 195€/hlö.
- Farmimatkojen AMK-agrologi matkanjohtajan palvelut (matkanjohto+tulkkaus)
- Maatalousinfopaketin Hollannin maataloudesta
- Ammattivierailuohjelman järjestämisen ja kohteiden vierailumaksut
- Ruokailupaketin: neljä lounasta ja kolme illallista matkan aikana (sis. yhden ruokajuoman per ateria)
- Suojavarusteet eläintilakohteisiin
- Verot ja viranomaismaksut
 

Ilmoittautuminen

14.10. (ilmoittautumisaikaa jatkettu) mennessä Farmimatkojen nettisivulla tästä linkistä.
 
Lisätietoa matkasta Pirjo Virtaselta p. 043 824 9402, pirjo.virtanen@proagria.fi
 
Opintomatkan toteuttaa ProAgria Etelä-Suomen Elinvoimainen maatilatalous –hanke.
Tapahtuman ajankohta: 19.03.2018 06:15 - 23.03.2018 22:30
Postinumero ja -toimipaikka: Hollanti
Hinta: 750 €/hlö + ruokapaketti 220 €/hlö, yhteensä 970 €/hlö

Jaa

Tapahtuman henkilöt

  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut

  • Rahat riittämään!
    Helppoutta ja onnistumisia talouden, markkina-, ja tukiriskien hallintaan.