Yrtti-info - luonnon aarteista bisnestä?

Kuva: Pauliina Silva, Luontoemo

Yrtti-info - luonnon aarteista bisnestä?

27.06.2017

Luonnontuoteala on kovassa nousussa Suomessa. Marjojen ja sienien keruuseen löytyy jo paljon osaavia kerääjiä, sillä toiminnalla perinteet.

Villiyrtit innostavat sysmäläisiä yrityksiä

Luonnontuoteala on kovassa nousussa Suomessa. Marjojen ja sienien keruuseen löytyy jo paljon osaavia kerääjiä, sillä toiminnalla jo olemassa pitkät perinteet. Yrteistä voidaan valmistaan mm. mausteita, mausteseoksia, yrttiteetä ja ne toimivat myös luonnonkosmetiikan vaikuteaineina. Kaikki villiyrteistä ja niiden keräämisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita Lintan Kammariin 27.6. klo 18 kuulemaan, mitä mahdollisuuksia villiyrteillä on.

Yrtti-info järjestetään sysmäläisten yrittäjien innostuksen myötä. Lintan Kammarin yrittäjä Tuija Rajavuori käyttäisi mielellään villiyrttejä omassa kahvilassaan. Tällä hetkellä haasteena on ollut innostuneiden kerääjien löytäminen. Infossa paikalla on ruoka-asiantuntija Outi Penttilä, joka kertoo kaupallisen keräämisen aloittamisen edellytyksistä.

Sysmästä löytyy jo vahvaa yrttiosaamista Luontoemolta, joka ollut jo toiminnassa 24 vuotta. Nykyisestä valikoimasta löytyy mm. kuivattuja yrttejä ja marjoja. Uusien tuotteiden kehittäminen ja yrttikuivaamon perustaminen ovat Pauliina Silvan lähitulevaisuuden suunnitelmissa.

Tilaisuudessa kuulemme myös pohjoispohjanmaalaisen Yrttiajan Soile Nymanin kokemuksia. Yrttiaika syntyi yritysryhmähankkeen tuloksena. Hankkeessa kahdeksan yrttien kanssa harrastuksena tai työkseen toiminutta tahoa etsi yhteistyömahdollisuuksia koulutuksissa, markkinoinnissa ja tuotekehittelystä. Hanke auttoi entuudestaan tuttuja yrttiosaajia ottamaan yhdessä askeleen ammattimaisempaan suuntaan. Nyt käytössä on yhteinen verkkokauppa ja tuotevalikoimissa n. 30 ihmisille ja eläimille tarkoitettua tuotetta, jotka ovat yhdistetty yhteisen brändin alle.  Yritysasiantuntija Maija Pitkonen kertoo, miten yritysyhteistyössä päästään alkuun ja selventää esimerkein, miten maaseudun yritysten investointitukia voi hyödyntää oman yrityksensä tai yritysidean kehittämisessä.

Ilmoittautuminen: Ennakkoon kahvitarjoilun varaamiseksi alla olevasta lomakkeesta tai maija.pitkonen@proagria.fi

Yrtti-info järjestetään osana Hämeen ELY-keskuksen ja alueen kuntien rahoit­tamaa Hyvällä yhteistyöllä menestyviä yrityksiä Hämeeseen eli HYMY-hanketta. Lisätietoa palveluistamme ja tapahtumista löydät nettisivuiltamme www.proagria.fi/hymy

Tapahtuman ajankohta: 27.06.2017 18:00 - 19:30
Lähiosoite: Lintan Kammari, Sysmäntie 16
Postinumero ja -toimipaikka: 19700 Sysmä
Hinta: maksuton
Sukunimi Etunimi
Kun ilmoitat sähköpostisi, saat siihen vahvistuksen ilmoittautumisestasi. Osoitetta käytetään tarvittaessa sähköisten tiedotteiden lähettämiseen.

Jaa

Tapahtuman henkilöt

  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.

Palvelut

  • Rahat riittämään!
    Helppoutta ja onnistumisia talouden, markkina-, ja tukiriskien hallintaan.